CONSULTANȚĂ ARTISTICĂ

CE ÎNSEAMNĂ CONSULTANȚA ARTISTICĂ ȘI LA CE FOLOSEȘTE EA?

 

Aș dori să deschid acest capitol printr-o scurtă introducere care să releve parcursul și începuturile mele.

Așadar la vârsta de 8 ani părinții mei m-au înscris la Liceul - actualul colegiu - de Artă din Suceava din dorința mea de a studia pianul ca instrument principal. Întâmplarea a făcut ca decizia lor să fie influențată de către cineva bine intenționat și în ultimul moment m-au dat la vioară. Peste aproximativ un an  m-au înscris într-un ansamblu folcloric de copii și tineri, unde a căpătat contur calea pe care urma să o aleg. În decursul anilor, am întâlnit oameni mai mult sau mai puțin profesioniști; am avut parte de tot felul de sfaturi. Din perspectiva actuală îmi dau seama că am fost oarecum privilegiat, chiar norocos, ajungând mai tot timpul ,,pe mâna” unor oameni bine pregătiți profesional. Cunosc însă  mulți copii talentați care nu au avut această oportunitate. 

Au pornit cu stângul, fie pentru că au ales profesorul nepotrivit, fie pentru că au primit sfaturi de la persoane neavizate, fie din diverse alte motive. Ca și în medicină sau în orice alt domeniu, avem posibilitatea de a întâlni un specialist abia la doua sau a treia încercare și poate nici atunci. 

Păstrând analogia, dacă ajungem la medicul nepotrivit este destul de riscant pentru viața noastră, nu?

Oare în cazul nostru este la fel de riscant? Ce pierdem? 

Ei bine, pierdem timp prețios, energie, oportunități și chiar bani. 
Bani aruncați în vânt pe ore de pregătire care nu aduc niciun beneficiu, construindu-i copilului nostru iluzii care sunt foarte periculoase pentru viitorul lui, iar când ne dăm seama de adevăr este prea târziu. 


Ideea acestui proiect numit CONSULTANȚĂ ARTISTICĂ a pornit din câteva considerente:

 

1. Cunosc multe persoane (în special copii) aflate în situații ca cele descrise mai sus, iar pe unele am reușit să le ajut, ceea ce doresc să fac și în continuare.

2. Experiența mea în domeniu îmi oferă o viziune clară și cunosc bine etapele formării unui tânăr interpret.

3. Mulți urcă întâi pe scenă, apoi simt nevoia unor cursuri de formare și în cele din urmă renunță la tot (deși au investit bani, energie și timp), când își dau seama de rigorile pe care scena le presupune.

4. Sunt tineri cu potențial, care debutează cu dreptul dar care, în lipsa unei concepții despre profesie, despre conduita artistică, despre ținuta lor pe scenă și în afara ei, sau în lipsa posibilităților de a deschide anumite uși sau de a lua contact cu anumiți oameni cheie din acest domeniu, se pierd undeva pe drum ajungând să simtă frustrare din cauza nereușitei lor profesionale.

Acest serviciu NU SE ADRESEAZĂ DOAR ÎNCEPĂTORILOR. Cei care au pornit deja pe acest drum, este vital să fie bine informați despre:

-   însușirea elementelor tehnice de interpretare 

- alegerea corectă a repertoriului din zona de proveniență, ceea ce presupune cunoașterea trăsăturilor sale definitorii

- formarea unui stil propriu, prin documentare, în deplină conștientizare a ceea ce presupune acest fapt

- cunoașterea portului popular din zona de proveniență și trăsăturile care îl diferențiază de cel din alte zone

- metode și modalități prin care ne putem pregăti emoțional în vederea urcării pe scenă etc. 


 

În concluzie, dacă vă aflați în una dintre situațiile de mai sus sau sunteți în postura de a lua decizii privind viitorul artistic al  dumneavoastră sau al copilului dumneavoastră, acest serviciu de consultanță artistică vă este mai mult decât benefic. 

Completând formularul de mai jos, vom găsi împreună soluțiile optime pentru atingerea scopului dorit. 

Întrebările părinților:

 

- Copilul meu are talent? (datoria unui profesor este să-i explice părintelui diferența dintre talent și aptitudini muzicale).

 

- Spre ce instrument să-l îndrum? 

 

- Dacă vrea să cânte vocal, are rost să mai învețe și un instrument?

 

-  Ce profesor i s-ar potrivi?

 

- Merită să investesc în educația muzicală a copilului meu? Va ajunge el într-o zi să cânte pe o scenă profesionistă? Va reuși să devină o vedetă? 

... iar cea mai des întâlnită:

 

- Cât durează până când copilul meu va putea cânta la o nuntă?


 

 

 

Numele și prenumele:

Numărul de telefon:

Adresa de e-mail:

Conținutul mesajului:

TRIMITE
TRIMITE
Formularul a fost expediat cu succes.
Vă mulțumesc.
Te rugăm să îndeplinești toate câmpurile obligatorii!

© 2021 MIHAI COTOS PRODUCTION