16 January 2019

←   ÎNAOPOI

Alte articole:

Mihai Cotos, absolvent al Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, specialitatea vioară, laureat la o serie de concursuri în domeniu precum MARELE PREMIU și PREMIUL DE POPULARITATE la Concursul “Din bătrâni din oameni buni” Iași 2008, MARELE PREMIU la Concursul ,,Prezintă Orchestra Folclor” Chișinău 2015, Premiul I la Concursul Violoniștilor “Alexandru Bidirel” Suceava 2007, premiul I la concursul “Cântecele neamului” Suceava 2009, Premiul I la Concursul Violoniștilor ,,FILIP TODIRAȘCU” CHIȘINĂU 2014 și numeroase altele.

În trecut, membru al Ansamblului de Copii și Tineri ,, Balada Bucovinei” sub îndrumarea maestrului George Sârbu, colaborator al Orchestrei Municipale a Fraților Advahov din Chișinau, având colaborări atât pe scenă cât și în studio cu diverși artiști din țară și din Republica Moldova. În prezent desfășoară o activitate intensă în calitate de violonist, dirijor și aranjor cu o parte însemnată a artiștilor bucovineni și nu numai în cadrul proiectului ,, Orchestra Mihai Cotos” proiect înființat în anul 2017. Membru al trupei Continental Suceava din anul 2015. Din anul 2016 activează în calitate de profesor de vioară în cadrul Școlii de Artă ,,Ion Irimescu,, a CENTRULUI CULTURAL BUCOVINA (SUCEAVA). În anul 2017, după absolvirea Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, publică cartea Alexandru Bidirel, ultimul mare lăutar de la Stupca; Editura Mușatinii; Suceava; 2017; ISBN 978-606-656-135-8

În anul 2020 proiectul ,,Orchestra Mihai Cotos” realizează primul compact-disc alături de interpretul bucovinean SORIN FILIP, compact disc intitulat sugestiv ,,NE CÂNTĂ CUCU´DE DOR”, produs de Casa de discuri CRYPTON-MUSIC România. O parte din melodiile acestui album fiind foarte apreciate de către public cât și de oamenii de specialitate.

DESPRE MINE

© 2017 Șablon pentru trupă muzicală.
Creat cu mândrie în
programul pentru creare site-uri, WebWave